Stroji za poliranje in raziglevanje

Ena od naših prednosti je zagotavljanje tehnoloških rešitev za površinsko obdelavo različnih delov, izdelanih iz najrazličnejših materialov, oblik in velikosti. Izvajamo jih s stroji podjetja KROMAS, ki je vodilno podjetje na tem področju. S stroji bomo izpolnili vaša pričakovanja po kvaliteti in po kapacitetah. Celotno storitev izvedemo od izdelave vzorcev, do zagona sistema v vašem podjetju. Vseskozi stremimo k razvoju tehnologij in sistemov.

Stroji za vibracijsko poliranje in raziglevanje:
Prodaja strojev za vibracijsko površinsko obdelavo. Stroji in sistemi so različnih oblik in velikosti. Vse to pa je odvisno od samih kapacitet, želene kvalitete (poliranje, brušenje, raziglevanje, izdelava radijev, odstranjevanje škaje in srha, razmaščevanje,...)

Centrifugalni stroji za vibracijsko raziglevanje in poliranje:
Ta način obdelave se normalno uporabi pri majhni do srednje velikih obdelovancih, kjer je potrebno kose obdelati hitro oz. kjer klasična vibracijska obdelava ni mogoča. Sam postopek obdelave je izkoriščanje centrifugalne sile medija na obdelovancih. Stroj pa deluje po principu, kjer se dno posode vrti in zaradi centrifugalne sile izriva medij z obdelovanci na rob posode, ta se ustavi in vrne v notranjost posode. Postopek je lahko tudi do 10-krat hitrejši od vibracijskega.

Sušenje obdelovancev:
Stroji so namenjeni sušenju obdelovancev po končani površinski obdelavi. S tem preprečimo tudi nastanek korozije. V prodajnem programu imamo centrifuge za sušenje in razmaščevanje, tunelske peči in vibracijske sušilnike, ki delujejo z mletimi koruznimi storži, ki kose tudi obrišejo, da so brez madežev in popolnoma suhi.

Pranje, čiščenje in razmaščevanje:
Za umazane in mastne kose Vam lahko poiščemo rešitev, ki bo cenovno učinkovita. Stroj se izbere glede na velikost in obliko obdelovancev ter kapaciteto proizvodnje. Imamo tunelske pralne linije, vibracijkske stroje za razmaščevanje in čiščenje, centrifuge za razmaščevanje,...

Rotacijski bobni: 
Rotacijski bobni se v splošnem uporabljajo za površinsko obdelavo majhnih obdelovancev, kot so gumbi, plastični deli z zelo nizkimi stroški izdelave. Stroj je konstruiran za dolgo življensko dobo in omogoča tudi vertikalno gibanje med samim obdelovanjem.

Odpadne vode: 
Odpadne vode so pri površinski obdelavi največji problem. Z našim sistemom centrifugalnega filtriranja vam omogočamo, da boste imeli zaprt tokokrog vode  (stroj - centrifugalna čistilna naprava - stroj). Voda bo optimalno izkoriščena in odpadki bodo minimalni. Lahko pa Vam ponudimo tudi kemično čistilno napravo različnih kapacitet.

Potrošni material:
Nudimo Vam potrošni material za površinsko obdelavo, ki Vam ga lahko pomagamo izbrati tako, da bo površinska obdelava učinkovita ter kvaliteta ustrezna. V prodajnem programu imamo plastični medij, keramični medij, porcelanasti, inox medij za svetlenje, sušilni medij in detergente za vse vrste obdelav.